Vår Honung

Vår honung är känd för att vara mycket len i konsistensen med "blommig" smak. Honungen består av nektar från allehanda sommarblommor, vilda såväl som trädgårdsväxter.

Olika drag (växter som bina dras till) under sommaren ger vår honung en något olika färg och smak vid olika slungningsomgångar.

Honungen från Hallebyberg har vanligen låg vattenhalt och vi silar den efter slungningen för att få den helt fri från vaxrester. Den är välrörd, för en jämn kristallisering, och därför len och fin i konsistensen. Den är helt fri från tillsatser och aldrig upphettad och precis så ren och smakrik som bina gör den.

 avtackning.jpg

     /biodlarn-i-arbete-maj-2013.jpg

handrord.jpghonungsburk.jpg

honung-pa-burk.jpg

Hallebybergs honung är närproducerat, för dem som bor i Östergötland. Endast silad och handrörd, helt utan tillsatser. Varierar något i färg och smak beroende på när på sommaren den är hämtad och vilka blommor bina hittar. Så som bina gör den!

En burk honung á 700 gram, innebär 60 000 flygturer av bin och 100 000 blombesök. Ett bi får under sin livstid ihop 1/5 tsk honung. Om varje bi skulle få 100 kr/h så skulle en burk kosta 20 000 kr! (Enligt Gårdshonung).